У Криму з фігуранта «справи Кашка» зняли судимість

У Криму з фігуранта «справи Кашка» зняли судимість

Укрінформ
В окупованому Криму фігуранту "справи Веджіє Кашка" Казиму Аметову, обвинуваченому у вимаганні, скасували умовний термін і зняли з нього судимість.

Про це повідомляє в Фейсбуці Кримська солідарність, передає Укрінформ.

"Казиму Аметову, засудженому у кримінальній "справі Веджіє Кашка", скасували умовний термін і зняли з нього судимість", - йдеться у повідомленні.

Відзначається, що адвокат Еміль Курбедінов звернувся до "суду" з клопотанням, в якому вказав, що його підзахисний "у період випробного терміну не вчинив жодного проступку і позитивно характеризується за місцем проживання".

Сторона обвинувачення проти клопотання не заперечила, у зв'язку з чим "суддя" Євген Риков його задовольнив, мотивуючи тим, що в Аметова "минуло більш ніж половина терміну, він поводився належним чином і не порушив умови тримання".

У квітні 2019 року Казима Аметова визнали винним за ст. 163 КК РФ (Вимагання), за що йому призначили умовне засудження з випробним терміном на три роки.

23 листопада 2017 року у Сімферополі силовики затримали Асана Чапуха, Казима Аметова і Бекіра Дегерменджи та Руслана Трубача, вони допомагали ветерану кримськотатарського національного руху, 83-річній Веджіє Кашка повернути гроші, які їй заборгував громадянин Туреччини Юсуф Айтан.

Читайте також: Свідчення співробітника ФСБ у кримських «справах» не мають підтверджених джерел – адвокат

У судовому процесі фігуранти неодноразово заявляли, що ці обвинувачення сфабриковані. За їх словами, вони неодноразово намагалися переконати громадянина Туреччини повернути сім тисяч доларів родині Веджіє Кашка.

Затримання фігурантів сталося в ту мить, коли Юсуф Айтан нібито мав передати Веджіє Кашка зазначену суму.

Фото: crimeansolidarity

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-