США будуть представлені на високому рівні на саміті Кримської платформи - Квін

США будуть представлені на високому рівні на саміті Кримської платформи - Квін

Відео
Укрінформ
Сполучені Штати Америки будуть представлені на високому рівні на саміті Кримської платформи, а також на урочистостях з нагоди 30-ї річниці Незалежності України.

Як передає Укрінформ, про це заявила тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін в інтерв'ю телеканалу ICTV.

"Я поки що не маю конкретних новин з цього питання (можливої участі Президента США Джо Байдена в урочистостях з нагоди 30-річчя Незалежності України - ред.) Але точно можу сказати, що запрошення ми отримали, і на Кримську платформу теж. Від США точно будуть високі представники на цих заходах, але я поки не можу сказати, хто саме це буде", - сказала Квін.

Як повідомляв Укрінформ, Кримська платформа - новий консультативний та координаційний формат, ініційований Україною з метою підвищення ефективності міжнародного реагування на окупацію Криму, відповіді зростаючим безпековим викликам, посилення міжнародного тиску на Росію, запобігання подальшим порушенням прав людини та захисту жертв окупаційного режиму, а також досягнення головної мети - деокупації Криму та повернення його Україні.

Україна активно пропонує країнам взяти участь у діяльності міжнародної ініціативи «Кримська платформа».

Читайте також: Адміністрація Байдена демонструє прихильність до України - Квін

Перший саміт міжнародної «Кримської платформи» запланований напередодні Дня Незалежності України, 23 серпня 2021 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-