«Справа Чубарова»: ще один «потерпілий» заявив, що не має претензій до голови Меджлісу

«Справа Чубарова»: ще один «потерпілий» заявив, що не має претензій до голови Меджлісу

Укрінформ
Відбулося засідання в так званому верховному суді Криму у справі глави Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова, якого судять в Криму заочно.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Крим.Реаліі.

У ході засідання допитували свідків з боку захисту, розповів виданню адвокат Чубарова за призначенням Олександр Осокін. Крім того, на суді оголосили свідчення одного з потерпілих, який не з'явився в суді.

«Він направив письмову заяву в суд, що не вважає себе потерпілим і не має претензій до Чубарова. І попросив його не турбувати з цього приводу», - інформував адвокат.

За словами захисника, «багато хто з потерпілих не має претензій до Чубарова».

Їхні імена не розголошуються. Публічних коментарів глави Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова з цього приводу немає.

Читайте також: Чубаров: Кожен рік окупації Криму - втрати, які треба буде відновлювати десятиліттями

Як повідомляв Укрінформ, у тимчасово окупованому Криму в так званому верховному суді 11 березня під час чергового засідання у кримінальній справі стосовно Рефата Чубарова було допитано чотирьох потерпілих, жоден з яких не заявив про претензії до голови Меджлісу кримськотатарського народу.

У березні 2020 року Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу проти голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова за обвинуваченням в «організації масових заворушень» в Сімферополі 26 лютого 2014 року (ч.1 ст. 212 КК РФ).

Сам Чубаров вважає, що будь-яке рішення, винесене російським окупаційним судом на основі законодавства РФ, для нього є «незаконним і юридично нікчемним», оскільки його судять за законні дії, зроблені ним «як громадянином України на українській території, яка на той час ще зазнала російської окупації».

Разом із захистом Чубаров має намір оскаржити рішення російського суду щодо його прав, аж до ЄСПЛ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-