Резніков розповів, за яких умов Україна дасть воду Криму

Резніков розповів, за яких умов Україна дасть воду Криму

Укрінформ
Україна може почати постачання питної води до окупованого Росією Криму у разі, якщо міжнародні місії зафіксують можливість гуманітарної загрози українським громадянам, які проживають на півострові.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв'ю BBC News Україна заявив віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков.

За його словами, у такому разі Україна могла б організувати гуманітарні конвої, які б забезпечили населення півострова питною водою.

"Цистернами, діжками, як завгодно. Три КПВВ (контрольні пункти в'їзду і виїзду на адмінмежі з Кримом - ред.) є - Каланчак, Чонгар, Чаплинка, дороги є, повеземо. Забезпечимо Червоний хрест - під їхнім прапором, не проблема. Людей напоїмо. Якщо дійсно моніторингова місія, міжнародна гуманітарна місія скаже: "Люди, треба допомагати", - заявив він.

Резніков вчергове повторив офіційну позицію Києва: "Позиція України дуже чітка і зрозуміла. Після деокупації Криму - буде поставка води як на територію своєї країни".

Читайте також: Українцям повернуть їхнє майно у Криму після деокупації — адвокат Полозов

Як повідомлялося, Росія окупувала Кримський півострів у 2014 році. На той момент близько 85% прісної води постачалося в Крим Північно-Кримським каналом. Навесні того року Україна встановила на початку цього каналу, на території Херсонської області, загороджувальну дамбу, припинивши таким чином постачання води на півострів.

Відтоді Крим відчуває серйозні проблеми з прісною водою. Москва розглядала кілька варіантів налагодити водопостачання на півострові, але жоден з них зрештою не був реалізованим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-