Порушення законів та звичаїв війни: кримському «судді» повідомили про підозру

Порушення законів та звичаїв війни: кримському «судді» повідомили про підозру

Укрінформ
Прокуратура Автономної Республіки Крим та міста Севастополя повідомила про підозру «судді» «Київського районного суду міста Сімферополя» у порушенні законів та звичаїв війни.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба прокуратури.

“Під процесуальним керівництвом прокуратури Автономної Республіки Крим та міста Севастополя повідомлено про підозру «судді» незаконно створеного «Київського районного суду міста Сімферополя» за ч. 1 ст. 438 КК України, а саме у порушенні законів та звичаїв війни”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що під час досудового розслідування правоохоронці встановили, що підозрюваний брав безпосередню участь в реалізації політики держави-окупанта, спрямованої на переслідування громадян України в Криму.

Зокрема, «суддя» протягом квітня-травня 2015 року здійснював кримінальне переслідування українського активіста у сфабрикованій справі щодо нібито умисного спричинення легкої шкоди здоров’ю працівнику кримського спецпідрозділу «Беркут» 18 лютого 2014 року на майдані Незалежності у Києві.

Читайте також: Захоплені храми та закриті школи: Денісова розповіла про репресії окупантів у Криму та ОРДЛО

«Продовжуючи поширення пропагандистського міфу держави-окупанта щодо «злочинних дій» учасників Євромайдану в м. Києві, підозрюваний, порушуючи заборону застосовувати кримінальне законодавство РФ на окупованій території, незаконно засудив українського активіста до 4 років та 2 місяців позбавлення волі. Таким чином, «суддею» було незаконно застосовано кримінальне законодавство РФ до подій, які нібито відбулись до окупації півострова та поза його територією», - зазначають у відомстві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-