Уряд планує схвалити Концепцію розвитку кримськотатарської мови

Уряд планує схвалити Концепцію розвитку кримськотатарської мови

Укрінформ
Кабінет Міністрів у середу, 7 квітня, планує схвалити Концепцію розвитку кримськотатарської мови.

Як передає Укрінформ із посиланням на порядок денний засідання, оприлюднений на Урядовому порталі, вніс на розгляд колег відповідні документи віцепремʼєр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков.

Віцепрем'єр-міністр – міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський ініціював внесення змін до порядку визначення товарів, що ввозяться на митну територію України для використання у промисловому виробництві моторних транспортних засобів. Він також запропонував розв'язати деякі питання фінансування створення космічної системи “Січ-2-1ˮ.

Міністр оборони Андрій Таран подав на розгляд урядовців зміни до порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті на будівництво (придбання) житла для військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу.

Учасники засідання можуть затвердити план заходів з реалізації Національної транспортної стратегії України на період до 2030 року, а також розглянути деякі питання діяльності акціонерного товариства “Національна акціонерна компанія “Нафтогаз Україниˮ.

Читайте також: Кабмін дозволив бюджетним установам купувати електроенергію без тендерів

Крім того, міністри планують затвердити положення про соціальний проєкт “Активні парки — локації здорової Україниˮ, а також розглянути деякі питання використання коштів, передбачених у державному бюджеті для реалізації державних інвестиційних проєктів у сфері природоохоронних заходів, пов’язаних із ліквідацією наслідків Чорнобильської катастрофи.

Учасники засідання можуть затвердити угоду з урядом Сент-Вінсент і Гренадін про взаємне скасування візових вимог.

Планується також внести зміни складу робочої групи з питань проєктування, будівництва та експлуатації великої кільцевої автомобільної дороги навколо м. Києва, а також до порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для фінансової підтримки сільгосптоваровиробників.

Затвердження фінансових планів державного підприємства “Енергоринокˮ та державного підприємства “Гарантований покупецьˮ на 2021 рік такоє є у порядку денному.

Читайте також: Кабмін змінив порядок виділення коштів із фонду регіонального розвитку

У планах – погодження низки проєктів указів Президента України, зокрема про призначення стипендій для молодих майстрів народного мистецтва на 2021 рік, довічних держстипендій видатним діячам науки, а також зміну меж територій та об’єктів природно-заповідного фонду загальнодержавного значення.

Урядовці мають намір погодити законопроєкт про внесення змін до Митного кодексу щодо приведення порядку визначення країни походження товару у відповідність із Митним кодексом Європейського Союзу. Його потім передадуть на розгляд Верховної Ради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-