Адвокат розповів подробиці тортур фрілансера «Радіо Свобода» в окупованому Криму

Адвокат розповів подробиці тортур фрілансера «Радіо Свобода» в окупованому Криму

Укрінформ
В тимчасово окупованому Криму за підсумками засідання у «справі Єсипенка» адвокат Олексій Ладін розповів подробиці тортур, які проводилися стосовно журналіста Владислава Єсипенка.

Про це повідомляє Крим.Реалії, передає Укрінформ.

«Він повідомив, що його катували з моменту затримання до часу, коли потрапив до ІТТ Сімферополя, у підвалі орієнтовно в районі Балаклави. Дві доби щодо нього чинили тортури. Тортури електричним струмом та били по ногах, в ділянку геніталій, по тулубу, по тілу», - повідомив Ладін.

За його словами, від українця вимагали зізнань, змушуючи обмовити себе.

Читайте також: Не давали дихати: заарештований у Криму журналіст Єсипенко заявив про тортури

«Як він сказав, до мочок вух, до голови йому приставляли контакти, після чого вмикали електричний струм, який завдає нестерпного болю, коли він більш-менш звикав до цього, сила струму збільшувалася», - розповів адвокат.

Єсипенко стверджує, що «його ставили в стійку лежачи на кулаки, на руки, і, коли він уже більше не міг стояти і падав, його починали бити ногами по різних частинах тіла».

«Все це мало одну мету: змусити його обмовити себе», - вважає Ладін.

Читайте також: В окупованому Криму до українського журналіста Єсипенка й далі не пускають адвокатів

Також Єсипенко заявив на суді, що йому погрожували вбивством.

«Йому говорили, що, якщо він не дасть покази, то, можливо, його знайдуть у камері повішеним і все буде обставлено так, що це - самогубство. У зв'язку з чим в судовому засіданні Єсипенко заявив, що він не збирається і не збирався накладати на себе руки», - повідомив адвокат.

За його словами, українець пояснив у «суді», що був змушений дати зізнавальні свідчення в інтерв'ю «Крим-24», під час якого його змусили завчити й озвучити підготовлений текст і давати ті відповіді, яких від нього чекали.

Читайте також: В окупованому Криму українського журналіста Єсипенка катували струмомЗМІ

За словами адвоката, журналіст під час засідання також повідомив, що у нього проблеми з нирками і він потребує медикаментів.

Як повідомлялося, 10 березня в тимчасово окупованому Криму співробітники ФСБ РФ затримали, а потім арештували уродженця Кривого Рогу Владислава Єсипенка. Напередодні разом з іншими кримчанами він брав участь в акції, приуроченій до дня народження Тараса Шевченка.

12 березня українцю інкримінували ч.1 ст. 223 КК РФ (незаконне виготовлення, переробка або ремонт вогнепальної зброї), а також незаконне виготовлення боєприпасів.

До журналіста під час тримання в СІЗО м. Сімферополь блокувався допуск незалежних адвокатів

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-