Українцям повернуть їхнє майно у Криму після деокупації — адвокат Полозов

Українцям повернуть їхнє майно у Криму після деокупації — адвокат Полозов

Укрінформ
Росія заборонила іноземцям володіти землею майже на всій території окупованого Криму, при цьому окупаційна влада вважає іноземцями і українців.

Проте навіть якщо в українців заберуть їхнє майно, вони зможуть повернути його після деокупації півострова, розповів адвокат Микола Полозов в програмі "5 вопросов на злобу дня" на телеканалі "Дом", передає Укрінформ.

За його словами будь-які дії, які здійснюються в межах російської юрисдикції в окупованому Криму, зокрема дії юридичного характеру, є незаконними.

Читайте також: Після деокупації Криму та Сходу російських «переселенців» видворять – Резніков

"Цілком очевидно, що навіть якщо якесь майно буде незаконно вилучено, продано, передано будь-яким іншим особам, зокрема росіянам, які приїхали в Крим, то, якщо ми говоримо про ситуацію після деокупації, — в такому разі буде безумовна реституція цього майна. А якщо його неможливо повернути в натуральному вигляді, то компенсація", — розповів Полозов.

Він також зазначив, що якщо окупаційна влада вилучить землю або майно у людини, вона може звернутися до міжнародних судів.

"Ці документи, судові рішення дозволять в подальшому повернути своє майно", — додав адвокат.

Читайте також: Кулеба назвав стратегію повернення Криму своїм пріоритетом у МЗС

Як повідомлялося, раніше міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що після деокупації півострова цей указ втратить юридичну силу, тому порадив українцям зберігати всі документи, що підтверджують їхнє право власності в Криму.

20 березня набув чинності указ президента РФ про заборону володіти землею в окупованому Криму "іноземним громадянам". Обмеження введено в Євпаторії, Керчі, Ялті, Судаку. Під заборону не потрапили землі в Сімферополі, Джанкої, Красноперекопську, Білогірському, Красногвардійському та Первомайському районах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-