Питання про формат першого саміту «Кримської платформи» обговорюється - Мендель

Питання про формат першого саміту «Кримської платформи» обговорюється - Мендель

Укрінформ
Формат організації запланованого на 23 серпня першого саміту міжнародної «Кримської платформи» наразі ще обговорюється.

Про це розповіла прессекретар Президента Юлія Мендель в ефірі програми "Взгляд с Банковой" на телеканалі "Дом", повідомляє Укрінформ.

"Перший саміт "Кримської платформи" повинен відбутися 23 серпня, за день до Дня Незалежності. Звичайно, пандемія поставила "на стоп" проведення багатьох заходів, і ми зараз обговорюємо питання — в якому форматі організувати саміт. Ми збираємо величезну коаліцію. Тому що ми розуміємо — наш спільний дім неможливий без Криму", - зазначила речниця Глави держави.

Читайте також: Кримська платформа: Джапарова запросила на саміт держави-члени ЮНЕСКО

Водночас вона підкреслила, що зараз Президент Володимир Зеленський говорить з лідерами багатьох країн з приводу Кримської платформи. Мендель зауважила, що створення цієї платформи вітали такі країни, як Литва, Великобританія, Туреччина і багато інших країн, яких, за її словами, уже більше десятка.

"І окремі країни вже дали свою принципову згоду в тому, що вони братимуть участь в цьому переговорному процесі", - додала прессекретар Президента.

Читайте також: Кримська платформа має консолідувати світ - Стратегія деокупації

Нагадаємо: Кримська платформа - новий консультативний та координаційний формат, ініційований Україною з метою підвищення ефективності міжнародного реагування на окупацію Криму, відповіді наростальним безпековим викликам, посилення міжнародного тиску на Росію, запобігання подальшим порушенням прав людини та захисту жертв окупаційного режиму, а також досягнення головної мети - деокупації Криму та повернення його Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-