Окупанти продовжують блокувати у Криму сайти українських медіа, в тому числі - Укрінформу

Окупанти продовжують блокувати у Криму сайти українських медіа, в тому числі - Укрінформу

Укрінформ
Новий моніторинг Кримської правозахисної групи показав, що в окупованому Криму заблоковано щонайменше 27 сайтів, серед яких популярні українські онлайн-медіа.

Про це Кримська правозахисна організація повідомляє у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Згідно з результатами дослідження, мінімум 12 провайдерів у 12 кримських населених пунктах повністю блокують сайти понад 20 українських медіа: Укрінформ, Цензор.нет, QHA, След.нет, Інформаційний спротив, UAinfo, Blackseanews, Апостроф, Главком, Головне, Громадське радіо, Центр журналістських розслідувань, Подробиці, Стрічка, ТонеТо, ТСН, Депо, Українська правда, РБК Україна, Дзеркало тижня, Херсон Daily», - йдеться в повідомленні.

Також повністю заблоковані сайти Лінкедін, Меджлісу кримськотатарського народу, Свідків Єгови, Міністерства з питань реінтеграції ТОТ України та організації Хізб ут-Тахрір.

Читайте також: У постпредставництві Президента в Криму засудили переслідування головреда газети Qirim

Перевірка доступності сайтів була проведена під час моніторингу у лютому-березні 2021 року у 12 кримських населених пунктах.

Блокування проводилася, зокрема, провайдерами Белнет (Білогірськ), SevStar (Севастополь), Фарлайн (Сімферополь), ЯлтаНет (Ялта), SkyLine (Красноперекопський район), Гігабайт (Бахчисарай), Керчнет (Керч), Джанкой-онлайн (Джанкой), Давидов.нет (Кіровське), Сиваш.нет (Красноперекопськ), Комфорт 21 століття (Леніне), Крелком (Совєтське).

Як зазначили в КПГ, перешкоджання роботі українських незалежних онлайн-медіа на території окупованого півострова порушує право кримчан на доступ до інформації, в тому числі, про ситуацію з поширенням пандемії COVID-19, що створює додаткові ризики для життя і здоров'я людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-