У постпредставництві Президента в Криму засудили переслідування головреда газети Qirim

У постпредставництві Президента в Криму засудили переслідування головреда газети Qirim

Укрінформ
Представництво Президента України в АРК засудило дії російської влади в Криму з переслідуванням головного редактора газети Qirim Бекіра Мамутова за публікацію доповіді генсека ООН, у якій згадувався Меджліс кримськотатарського народу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сторінці Представництва у Фейсбуці.

«Представництво закликає припинити переслідування свободи слова та Меджлісу кримськотатарського народу в тимчасово окупованому Криму, виконати наказ Міжнародного суду ООН 2017 року у справі «Україна проти РФ», яким запроваджено тимчасові заходи, зокрема утриматися від обмежень щодо кримських татар на представництво власних інтересів, включно з поновленням діяльності Меджлісу та припинити переслідування головного редактора газети «Qirim» Бекіра Мамутова», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Припинити репресії у Криму: активісти пікетували посольство РФ у Брюсселі

Наголошується, що відповідні дії є свідченням продовження політики переслідування як свободи слова, так і Меджлісу кримськотатарського народу.

Як повідомляв Укрінформ, у тимчасово окупованому Криму головного редактора газети «Qirim» Бекіра Мамутова судять за згадку в публікації Меджлісу.

Федеральна служба з нагляду у сфері зв'язку, інформаційних технологій і масових комунікацій угледіла в публікації порушення російського законодавства, оскільки РФ визнала Меджліс екстремістською організацією, діяльність якої заборонена, і згадка цієї організації в публікаціях ЗМІ має йти з обов'язковим зазначенням на заборону її діяльності в РФ. Оскільки такої вказівки у процитованій на сторінках газети «Qirim» доповіді генсека ООН не було, щодо головного редактора було складено адміністративний протокол.

Фото: krymr.org (RFE/RL)

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-