Політв'язень з Бахчисарая зустрічає день народження у російській катівні

Політв'язень з Бахчисарая зустрічає день народження у російській катівні

Укрінформ
Політв'язня Сервера Зекір'яєва, якому сьогодні виповнилося 48 років, пів року тому засудили до 13 років позбавлення волі - рівно на стільки, скільки у нього дітей. І свій День народження він зустрічає в російській в'язниці.

Про це повідомляє у Фейсбуці Кримська солідарність, передає Укрінформ.

«Сервер Зекір'яєв - житель міста Бахчисарай, батько 13 дітей, а нещодавно став і дідусем. Сьогодні йому виповнюється 48 років», - йдеться в повідомленні.

За словами дружини політв'язня Зареми Зекір'яєвої, з дня, коли її чоловіка засудили до 13 років позбавлення волі, пройшло 6 місяців. Всього в російських катівнях кримський татарин провів уже більш як три роки, протягом яких він не зміг розділити ті радісні й сумні події, які пережила його сім'я.

Як повідомлялося, у вересні 2020 року Південний окружний військовий суд Ростова-на-Дону ухвалив вирок кримським татарам Серверу Мустафаєву, Едему Смаїлову, Марлену Асанову, Сейрану Салієву, Серверу Зекір'яєву, Мемету Белялову і Тимуру Ібрагімову, засудивши кожного від 13 до 19 років колонії суворого режиму.

Читайте також: Кримського татарина четвертий місяць тримають у ШІЗО російської колонії

Досудове слідство і судовий процес стосовно них проходили з численними процедурними порушеннями і в умовах повного ігнорування наданих захистом доказів про непричетність обвинувачених до терористичної діяльності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-