В окупованому Криму головреда газети Qirim судять за згадку в публікації Меджлісу

В окупованому Криму головреда газети Qirim судять за згадку в публікації Меджлісу

Укрінформ
У тимчасово окупованому Криму головного редактора газети "Qirim" Бекіра Мамутова судять за згадку в публікації Меджлісу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє в Фейсбуці Кримська правозахисна група.

У третій дільниці "мирового суду" Київського району Сімферополя розглядалася справа про адміністративне правопорушення щодо головного редактора газети "Qirim" Мамутова.

Засідання проходило без участі слухачів, яких не пустили в суд через обмеження, пов'язані з короновірусом.

Як повідомив після засідання сам Мамутов, в суді була представлена позиція редакції газети, після чого було оголошено перерву через неявку представників Роскомнагляду, які склали адміністративний протокол.

Щодо Мамутова складено протокол за статтею 13.15 КпАП РФ за публікацію доповіді генерального секретаря ООН, в якій згадувався Меджліс кримськотатарського народу.

Читайте також: Захист кримськотатарських активістів заявив про неправомірність «доказів обвинувачення»

Федеральна служба з нагляду у сфері зв'язку, інформаційних технологій і масових комунікацій угледіла в публікації порушення російського законодавства, оскільки РФ визнала Меджліс екстремістською організацією, діяльність якої заборонена, і згадка цієї організації в публікаціях ЗМІ має йти з обов'язковим зазначенням на заборону її діяльності в РФ. Оскільки такої вказівки у процитованій на сторінках газети "Qirim" доповіді генсека ООН не було, щодо головного редактора було складено адміністративний протокол.

Наступне засідання заплановано на 20 квітня.

Як повідомляв Укрінформ, в окупуваному Криму співробітники ФСБ Росії 10 березня затримали двох присутніх на акції до дня народження Тараса Шевченка, яка відбулася в Сімферополі 9 березня. Серед затриманих був фрілансер Радіо Свобода (проєкт Крим. Реалії) Владислав Єсипенко.

Єсипенку російське слідство інкримінувало незаконне виготовлення, переробку, ремонт вогнепальної зброї, а також незаконне виготовлення боєприпасів. Також ФСБ РФ висунуло йому обвинувачення в "шпигунстві на користь спецслужб України".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-