Політв'язня незаконно етапують з Криму до СІЗО Ростова-на-Дону

Політв'язня незаконно етапують з Криму до СІЗО Ростова-на-Дону

Укрінформ
У Криму політв'язня Вадима Бектемірова етапують із СІЗО Сімферополя до російського Ростова-на-Дону.

Про це в Фейсбуці повідомляє Кримська солідарність, передає Укрінформ.

"Політв'язня Вадима Бектемірова етапують із СІЗО Сімферополя в Ростов-на-Дону, щоб там розглядати справу по суті", - повідомляє Кримська солідарність з посиланням на адвоката Еміля Курбедінова.

За його словами, суд очікувано відхилив клопотання захисту, заявлені відповідно до Четвертої Женевської конвенції, згідно з якою підсудний вважається громадянином України і його заборонено вивозити за межі території Криму і чинити щодо нього незаконне переслідування.

Раніше захист подавав апеляцію на рішення Київського районного "суду", згідно з яким Бектемірову було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на три місяці - до 2 червня 2021 року.

Читайте також: Захист кримськотатарських активістів заявив про неправомірність «доказів обвинувачення»

На сьогоднішньому засіданні "суд" скаргу не задовольнив.

Наступне засідання призначено на 9 квітня, яке проходитиме після етапування кримського татарина до Ростова-на-Дону.

Вадим Бектеміров - магістр зі спеціалізації "Ісламські вчення" факультету арабської літератури і гуманітарних наук. До арешту проводив молебні на підтримку родин політв'язнів, організовував передачі арештованим кримським мусульманам, відвідував судові засідання у політично вмотивованих справах.

Як повідомлялося, 7 липня 2020 року під час масових обшуків у Криму затримали сімох осіб. Київський райсуд Сімферополя обрав для шістьох затриманих запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Ісмет Ібрагімов, Зекір'я Муратов, Вадим Бектеміров, Еміль Зіядінов, Алім Суф'янов, Сейран Хайретдінов були заарештовані в залі суду, їх посадили до СІЗО. Олександр Сізіков, у якого інвалідність I групи по зору, відправлений під домашній арешт.

Всі затримані обвинувачуються в причетності до ісламської політичної партії Хізб ут-Тахрір.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-