Політв'язня Коломійця залишили в ШІЗО російської колонії ще на 10 днів

Політв'язня Коломійця залишили в ШІЗО російської колонії ще на 10 днів

Укрінформ
Політв'язень Андрій Коломієць залишиться в ШІЗО краснодарської колонії ще на 10 днів. Тюремники склали на нього протокол, коли помітили, як він дрімав, спираючись на стінку камери.

Про це Кримська правозахисна група повідомляє у Фейсбуці з посиланням на дружину Коломійця, передає Укрінформ.

«Політв'язня Андрія Коломійця в колонії Краснодарського краю РФ 30 березня 2021 року ще на 10 діб відправили до штрафного ізолятора», - йдеться в повідомленні.

Як розповіла дружина політв'язня Галина Коломієць, Андрію продовжили утримання в ШІЗО за те, що «дрімав, притулившись до стіни камери».

«У Андрія сьогодні закінчилися 10 днів у ШІЗО. Він подзвонив мені по зв'язку «Зонателеком» і сказав, що його ще на 10 діб відправляють у ШІЗО. Через болі в спині він притулився до стіни камери і задрімав. У цей момент до камери зайшли співробітники колонії, сфотографували, і склали на нього протокол», - пояснила Галина.

Жінка зазначила, що до її чоловіка в колонії упереджене ставлення, так як «дрімали всі, а протокол склали на нього одного».

Політв'язня Коломійця 19 березня відправили на 10 діб до штрафного ізолятора через те, що він, нібито, запізнився з роботи в барак.

Читайте також: Окупанти у Криму викликають голову регіонального Меджлісу до «Центру протидії екстремізму»

Житель Київської області 28-річний Андрій Коломієць обвинувачений у замаху на вбивство двох колишніх співробітників підрозділу «Беркут» під час подій на Майдані в Києві (ст. 105 і 30 КК РФ), а також в зберіганні наркотичних засобів (ст. 228 КК РФ) . Українця було затримано на території Кабардино-Балкарії (РФ), а потім перевезено до Криму. 10 червня 2016 року його засудили до покарання у вигляді 10 років позбавлення волі в колонії суворого режиму. Правозахисники називають справу проти українця сфабрикованою і політично мотивованою. Генпрокуратура України спростувала участь Андрія Коломійця в атаках на «Беркут».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-