Поліція і ФСБ прийшли до кримської мечеті «в рамках протидії екстремізму»

Поліція і ФСБ прийшли до кримської мечеті «в рамках протидії екстремізму»

Фото
Укрінформ
У вівторок в окупованому Криму представники муфтіяту Криму, а також співробітники так званих ФСБ, прокуратури, поліції та МНС прийшли з перевіркою в алуштинську мечеть «у рамках дотримання законодавства про протидію екстремізму».

Про це в Фейсбуці повідомляє Кримська солідарність, передає Укрінформ.

«Сьогодні в мечеть «Юкъары Джами» в Алушті прийшли співробітники кримського муфтіяту, ФСБ, ЦПЕ (Центр боротьби з екстремізмом - ред) і прокуратури», - йдеться у повідомленні.

Перевіряючі повідомили парафіянам мечеті, що «проводиться перевірка дотримання місцевою релігійною організацією «Мусульманська громада «Алушта» федерального законодавства про свободу совісті та релігійні об'єднання, про протидію екстремістській діяльності і тероризму, земельного та іншого законодавства».

Як розповів Кримській солідарності голова офіційно зареєстрованої мусульманської громади «Алушта» Абдул Гафаров, співробітників поліції, зокрема, цікавило, хто і яким коштом займався реконструкцією мечеті і хто надає фінансову допомогу мусульманській громаді.

Читайте також: Суд РФ долучає до «алуштинської справи» книги, які не мають стосунку до тероризму - адвокат

З цих питань поліцейські взяли пояснювальну у Гафарова. Крім того, для дачі пояснень його викликали в «прокуратуру».

Як повідомляв Укрінформ, на релігійну громаду «Алушта» чиниться тиск не вперше. Її голова Ленур Халілов і член ревізійної комісії Руслан Месутов були заарештовані 10 червня 2019 року, після того, як в Алушті, в селі Ізобільне і в селищі Малий Маяк у помешканнях чотирьох кримських татар пройшли обшуки з подальшим затриманням.

Читайте також: Суд РФ переніс засідання у справі «кримськотатарської п'ятірки» без попередження адвокатів

Арешт голови релігійної громади міста Алушта стався за 2 тижні до судового засідання, на якому мав розглядатися позов релігійної громади міста Алушта до «Ради міністрів» в особі «міністерства майнових і земельних відносин». Духовне управління мусульман Криму (ДУМК) і «державний комітет у справах національностей та релігії» проходили у цій справі як зацікавлені особи. Позов був поданий у зв'язку з тим, що місцевій релігійній громаді, головою якої був Ленур Халілов, у 1994 році розпорядженням уряду Криму була передана в користування міська мечеть. Пізніше, без скасування акту про передачу, мечеть була передана ДУМК.

Фото: Кримська солідарність

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-