Кримського татарина четвертий місяць тримають у ШІЗО російської колонії

Кримського татарина четвертий місяць тримають у ШІЗО російської колонії

Укрінформ
Засуджений до 19-ти років позбавлення волі кримський татарин Муслім Алієв з грудня 2020 року перебуває в штрафному ізоляторі російської колонії в Башкортостані.

Про це повідомляє в Фейсбуці Кримська солідарність, передає Укрінформ.

«Дружина політв'язня Мусліма Алієва, засудженого до 19 років позбавлення волі, повідомляє, що її чоловік як і раніше знаходиться в штрафному ізоляторі виправної колонії №2 ГУ ФСВП Росії по Республіці Башкортостан. З різних причин термін його перебування в ШІЗО пролонгується адміністрацією пенітенціарної установи з 4 грудня 2020 року», - йдеться у повідомленні.

Як інформує Кримська солідарність, Алієв не скаржиться на умови тримання, проте в листах до родини зазначає, що перебування у в'язниці не додає йому здоров'я.

Як розповіла дружина політв'язня Наджиє Аджи-Мамутова, Муслім отримує багато листів, іноді йому приходить по три кореспонденції на день, намагається в міру можливості відповідати на всі листи.

Фігурант ялтинської «справи Хізб ут-Тахрір» Муслім Алієв був етапований до російської виправної колонії в Башкортостані у вересні 2020 року, після того, як Південний окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив його до 19 років ув'язнення, а в апеляції вирок був залишений без змін.

Його затримали, а згодом заарештували 11 лютого 2016 року після обшуку силовиків у будинку Алієвих.

Читайте також: У Криму оштрафували активіста за минулорічний одиночний пікет

ФСБ звинуватила його в причетності до діяльності ісламської політичної партії «Хізб ут-Тахрір, забороненої в Росії з 2003 року.

18 липня 2019 року Європейський парламент ухвалив резолюцію, в якій є заклик до Росії звільнити всіх українських політв'язнів, зокрема фігурантів цієї кримінальної справи.

Правозахисний центр «Меморіал» визнав фігурантів ялтинської групи «справи Хізб ут-Тахрір» політичними в'язнями і вимагає їх негайного звільнення. На захист кримських татар також виступила міжнародна правозахисна організація Amnesty International, присвоївши їм статус в'язнів совісті.

Фото: Кримська солідарність

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-