Захист Бекірова спростував версію окупантів про білінг телефону на «місці передачі вибухівки»

Захист Бекірова спростував версію окупантів про білінг телефону на «місці передачі вибухівки»

Укрінформ
В окупованому Криму під час відновленого судового процесу щодо Едема Бекірова захист спростував свідчення співробітника телекомунікаційної компанії "А-Телеком", який підтримав версію слідства про те, що абонент з номером телефону обвинуваченого знаходився у ймовірному місці передачі 14 кг вибухівки.

Про це в Фейсбуці повідомляє Кримська солідарність, передає Укрінформ.

"В ході детального допиту з'ясувалося, що в радіусі цього місця знаходяться дві базові станції. Крім того, на вулиці Балаклавська 89 розташований будинок дочки Бекірова. Захист з'ясував у фахівця, що базові станції працюють за принципом пріоритету кращого зв'язку. Оскільки вишка, яка обслуговує будинок дочки підсудного знаходиться вище, у адвоката немає сумнівів, що білінг слідства, який вказує на місце з вибухівкою не вірний, а Едем Бекіров, найімовірніше, знаходився в гостях у своєї дочки", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Едем Бекіров - інвалід першої групи, без однієї ноги, має також низку важких захворювань. Його було обвинувачено в тому, що він перевіз і передав "секретному свідку" сумку з 14 кг вибухівки. Водночас таксист, який перевозив його через адміністративний кордон з Кримом, не підтвердив наявності у Бекірова, який пересувається на милицях, важкої сумки.

Читайте також: Суд у РФ підтвердив продовження на пів року арешту п'ятьом кримським татарам

Бекіров провів у СІЗО більше 1 року і 8 місяців. Силовики затримали його на в'їзді до Криму 12 грудня 2018 року. На півострів він прямував, щоб відвідати свою матір і інших родичів перед плановою операцією на серці. Його було звільнено 7 вересня 2019 року в результаті «великого обміну» між Україною і Росією.

Наприкінці лютого 2021 року підконтрольний окупантам "суд" у Криму почав новий розгляд кримінальної справи проти колишнього політв'язня Едема Бекірова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-