В окупованому Криму висунули обвинувачення ще одному «Свідку Єгови»

В окупованому Криму висунули обвинувачення ще одному «Свідку Єгови»

Укрінформ
У тимчасово окупованому Криму 30-річному жителю Керчі висунуто обвинувачення в діяльності забороненої в Росії і на окупованому нею півострові релігійної організації «Свідки Єгови».

Про це в Фейсбуці повідомляє Кримська правозахисна група, передає Укрінформ.

«Слідчим відділом по місту Керчі встановлено, що з 2015 по 2017 рік чоловік брав безпосередню участь у проведених релігійною організацією «Свідків Єгови м. Керч» заходах як активний прихильник і послідовник громади», - цитує КПГ сайт силовиків окупаційної влади.

Повідомляється, що стосовно керчанина порушено кримінальну справу за частиною 2 ст. 282 КК РФ.

Як вважають у КПГ, це Артем Шаблій, якого затримали 26 травня 2020 року після обшуків силовиків у помешканнях п'яти вірян у Керчі.

Читайте також: У Криму окупанти просять сім років позбавлення волі для вірянина із «Свідків Єгови»

Раніше Кримська правозахисна група повідомляла, що під час обшуку силовики кілька годин тримали Шаблія на холоді роздягненим, в результаті чого він захворів. Його 4-річний син порізав ноги склом вибитих силовиками вікон.

У правозахисній організації вважають, що позбавлення волі «Свідків Єгови» в Криму є комплексом порушень прав людини і міжнародного гуманітарного права і, відповідно, потрапляє під юрисдикцію Європейського суду з прав людини і Міжнародного кримінального суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-