«Справа» Єсипенка: на засідання «суду» у Криму журналіста не доставили

«Справа» Єсипенка: на засідання «суду» у Криму журналіста не доставили

Укрінформ
В окупованому Криму пройшло засідання у "справі Єсипенка", однак самого українського журналіста в "суд" не доставили.

Про це в Фейсбуці повідомляє Кримська правозахисна група, передає Укрінформ.

"Сьогодні, 23 березня 2021 року, у "Верховному суді" Криму відбулося засідання з розгляду скарги захисту Владислава Єсипенка на взяття українця під варту. Однак на засідання "суду" самого Владислава Єсипенка не доставили, сказавши, що він знаходиться на слідчих діях", - йдеться у повідомленні.

Як відзначили правозахисники за результатами засідання, адвокатів, які захищають Єсипенка за домовленістю з родичами, нарешті допустили до "справи".

Що стосується скарги на взяття під варту українського журналіста, то її розгляд було відкладено, оскільки "суддя" Тимур Слізко постановив направити справу в ФСБ для інформування слідчого про таку скаргу. Після повідомлення слідчому має відбутися повторне судове засідання.

За даними КПГ, адвокат за призначенням Віолетта Синеглазова не оскаржувала взяття під варту Єсипенка і навіть не прийшла на засідання. Правозахисники вважають, що "така поведінка ще раз підтверджує те, що Синеглазова, по суті, представляє інтереси ФСБ, а не підзахисного".

Читайте також: ФСБ оголосила заарештованого в Криму журналіста Єсипенка «шпигуном»

Як повідомлялося, 10 березня в тимчасово окупованому Криму співробітники ФСБ затримали, а потім заарештували уродженця Кривого Рогу Владислава Єсипенка. Напередодні разом з іншими кримчанами він брав участь в акції, приуроченій до дня народження Тараса Шевченка. 12 березня українцю інкримінували ч.1 ст. 223 КК РФ (незаконне виготовлення, переробка або ремонт вогнепальної зброї), а також незаконне виготовлення боєприпасів.

Читайте також: Бачила сліди побоїв: дружина журналіста Єсипенка побоюється за його життя

Пізніше стало відомо, що затриманий українець виявився журналістом-фрілансером Радіо Свобода (проєкт "Крим.Реалії"). ФСБ висунула йому обвинувачення в "шпигунстві на користь спецслужб України".

За словами дружини Єсипенка, на відео, в якому він зізнається у "співпраці зі спецслужбами України", неозброєним оком видно сліди побоїв на його тілі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-