Окупанти винесли застереження за відеоролик старійшин Криму проти репресій

Окупанти винесли застереження за відеоролик старійшин Криму проти репресій

Укрінформ
В окупованому Криму "прокуратура" винесла застереження за відеоролик кримськотатарських старійшин на підтримку політв'язнів, угледівши в їх зверненні екстремізм.

Про це в Фейсбуці повідомляє Кримська солідарність, передає Укрінформ.

"Співробітники прокуратури Нижньогірського району Криму вивчили відеозвернення старійшин кримськотатарського народу цього самого району на підтримку всіх кримських політв'язнів і угледіли в ньому публічні заклики до здійснення екстремістської діяльності", - йдеться у повідомленні.

Як інформує Кримська солідарність, літній активіст Ахмаджон Кадиров отримав від так званого прокурора району, старшого радника юстиції Марка Петренка застереження "про неприпустимість порушення закону".

Документ свідчить, що фейкова прокуратура провела перевірку щодо відеоролика зі зверненням старійшин Нижньогірського району на підтримку політв'язнів Криму і винесла застереження, "відповідно до Федерального закону № 114-ФЗ "Про протидію екстремістській діяльності".

Зокрема, "прокуратура" угледіла в відео "неодноразові, необгрунтовані вказівки незаконності дій судових органів".

У документі написано, що такі терміни, як "утиск", "залякування", "беззаконня", "несправедливість", "спроба залякати", а також заклики "допомагати всім, хто перебуває під утиском" свідчать про формування "негативного ставлення до співробітників правоохоронних і судових органів".

Читайте також: У Криму окупанти просять сім років позбавлення волі для вірянина із «Свідків Єгови»

В результаті кримськотатарського активіста попередили "про притягнення до відповідальності в майбутньому, у разі невиконання рекомендацій, прописаних у застереженні".

Раніше Ахмаджон Кадиров виїжджав до Москви і брав участь в акції протесту на Красній площі через регулярні з 2014 року арешти і політичні суди в Криму.

За даними Кримської солідарності, в поточному місяці березні кримськотатарські старійшини Криму з двох десятків регіонів записали й озвучили аналогічні відеозвернення на підтримку кримськотатарських політв'язнів.

Як стало відомо, в соцмережах були опубліковані відеоролики старійшин Бахчисарайського, Сімферопольського, Кіровського, Совєтського, Судацького, Білогірського, Ленінського та Красногвардійського районів Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-