Джапарова сподівається, що Управління ООН з прав людини долучиться до Кримської платформи

Джапарова сподівається, що Управління ООН з прав людини долучиться до Кримської платформи

Укрінформ
Перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова сподівається на активне долучення Управління Верховного комісара ООН з прав людини до підтримки завдань і цілей Кримської платформи.

Про це дипломатка заявила під час Інтерактивного діалогу щодо України в рамках 46-ї сесії Ради ООН з прав людини, повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу МЗС.

Джапарова, зокрема, детально поінформувала Раду ООН з прав людини про триваючі грубі порушення прав людини та міжнародного права російською окупаційною адміністрацією в Криму, про мілітаризацію Росією українського півострова та системну політику зі зміни демографічного складу його населення. Перша заступниця міністра окремо зупинилася на триваючих репресіях в Криму, черговими прикладами яких стали незаконне затримання журналіста Владислава Єсипенка, випадки етнічних та релігійних дискримінацій, зокрема, проти кримськотатарського народу, витіснення незалежних ЗМІ.

Читайте також: Кримська платформа дозволить розробити механізм реагування й на інші агресії – Зеленський

«Еміне Джапарова привернула увагу держав-членів ООН та УВКПЛ до української ініціативи зі створення Кримської платформи як нового консультативного та координаційного формату для деокупації Кримського півострова. Вона висловила сподівання на активне долучення УВКПЛ до підтримки завдань і цілей платформи», - йдеться у повідомленні.

Дипломатка запевнила у готовності української сторони до подальшої активної співпраці з УВКПЛ з метою забезпечення прав людини на всій території України у межах її міжнародно визнаних кордонів, закликала правозахисні механізми ООН посилити моніторинг злочинів Російської Федерації проти прав людини в окупованій частині Донбасу.

Читайте також: Джапарова презентувала Кримську платформу для європейських та євроатлантичних партнерів

Як поінформували в МЗС, перед цим заступниця Верховного комісара ООН з прав людини Нада Аль-Нашиф представила 31-шу доповідь Управління Верховного комісара ООН з прав людини про становище у галузі прав людини в нашій державі, включно із ситуацією на її тимчасово окупованих територіях.

Фото: mfa.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-