Крим потерпає від засилля російських військових та забудови - правозахисник

Крим потерпає від засилля російських військових та забудови - правозахисник

Укрінформ
Крим за сім років окупації істотно змінився; суцільне будівництво, безліч військових і техніки створюють проблеми для місцевих жителів на побутовому рівні.

Про це розповів координатор Кримської контактної групи з прав людини Абдурешит Джеппаров в ефірі телеканалу "Дом", передає Укрінформ.

Зокрема, за його словами, на півострові стало набагато більше людей - нині населення Криму наближається до 3,5 млн. Відповідно, збільшилася й кількість транспорту.

Читайте також: У Криму покращилася ситуація з прийомом українського FM-радіо - правозахисники

"Це видно навіть візуально в містах, де ми буваємо. Дуже багато транспорту. Багато чужих облич. Ми якось звикли до своїх людей, до свого звичного середовища. Тепер багато нових. При цьому люди стали більш похмурими, відчувається стресовий такий стан: не знаєш, що завтра ще утнуть", — сказав Джеппаров.

Кримчанин розповів, що на півострові нині дуже багато військових і техніки, не рідкістю стали ДТП за їхньою участю. Водночас активно проводиться будівництво.

"Крим практично став не тільки військовою базою, а ще й великим будівельним майданчиком. Будівництво всюди: і в містах, і на березі моря. Вже немає того звичного Криму, коли можна було їхати дорогою, а навколо — зелень, лісосмуги", — каже Джеппаров.

Читайте також: Триває депортація громадян України з окупованого Криму – представник ООН

При цьому, за його словами, це не лише псує краєвиди, а й створює масу проблем для місцевих жителів. Особливо активно забудовується узбережжя, внаслідок чого перегороджено шлях до моря. І якщо раніше дорога до узбережжя займала кілька хвилин, то тепер доводиться витрачати годину-дві, щоб оминути будівельний об'єкт.

"Тепер така картина по всьому Криму, або майже всюди", — розповів кримчанин.

Крім того, на його думку, нинішній Крим — "це "сіра" зона, де немає журналістів".

Фото: ru.krymr.mobi

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-