Політв'язню Абдуллаєву в російській в'язниці продовжили утримання у ШІЗО

Політв'язню Абдуллаєву в російській в'язниці продовжили утримання у ШІЗО

Укрінформ
Політв'язню Теймуру Абдуллаєву з Криму, який відбуває «строк» у виправній колонії Башкортостану, продовжили утримання в ШІЗО «з дотриманням постільного режиму».

Про це в Фейсбуці повідомляє Кримська солідарність, передає Укрінформ.

«За результатами медичного обстеження ухвалили рішення: залишити в'язня в ШІЗО, але з дотриманням постільного режиму, тобто його нари не будуть пристібатися до стіни (зазвичай у таких камерах нари піднімають вранці та опускають лише ввечері). Крім того, йому продовжили покарання ще на 5 діб», - йдеться в повідомленні.

За словами матері політв'язня Діляри Абдуллаєвої, її син фактично не виходить із ШІЗО близько року. Лише в серпні його ненадовго переводили до камери з суворими умовами, а в листопаді та грудні він був на карантині через те, що захворів на COVID-19.

Мати Теймура Абдуллаєва звернула увагу на те, що вже майже рік її син перебуває в умовах, які принижують гідність і загрожують його здоров'ю та життю, що є порушенням норм міжнародного права.

Читайте також: Адвокат привіз політв'язню Абдуллаєву в ШІЗО медпрепарати

Як повідомлялося, Теймур Абдуллаєв у березні 2020 року був етапований до колонії № 2 міста Салават у Башкортостані Росії для відбування «покарання». Відразу після прибуття до колонії його відправили у штрафний ізолятор. У серпні 2020 року Теймура Абдуллаєва перевели з штрафного ізолятора, де він пробув 141 день, до камери з суворими умовами утримання. Але потім знову повернули у ШІЗО.

Читайте також: Ситуацію з політв'язнем Абдуллаєвим моніторить ООН - адвокат

Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону 18 червня 2019 року виніс «вирок» фігурантам сімферопольської «справи Хізб ут-Тахрір». Так, суд засудив Рустема Ісмаїлова до 14 років ув'язнення, Айдера Саледінова й Еміля Джемаденова - до 12 років. Ще двоє фігурантів кримінальної справи - брати Теймур і Узеїр Абдуллаєви були засуджені до 17 і 13 років відповідно. У грудні 2019 року Верховний суд РФ знизив усім термін ув'язнення на пів року. Правозахисний центр «Меморіал» визнав Теймура Абдуллаєва та інших фігурантів справ «Хізб ут-Тахрір» у Криму політичними в'язнями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-