Росія має бути під санкціями, доки Крим і Донбас окуповані - президент Литви

Росія має бути під санкціями, доки Крим і Донбас окуповані - президент Литви

Укрінформ
Президент Литви Гітанас Науседа вітає ініціативу Україну зі створення Кримської платформи та наголошує на необхідності збереження санкцій проти Росії до припинення окупації частини території України.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це він сказав під час виступу у Верховній Раді.

«І хоча минуло 7 років військової агресії, яка зруйнувала міжнародний лад і злагоду в Європі, ми, литовці, і далі твердо кажемо: Крим - це Україна… Ми підтримуємо територіальну цілісність та суверенітет України та вітаємо ініціативу Києва зі створення міжнародної кримської платформи»,- зазначив очільник Литви, виступаючи українською мовою.

Науседа закликав Росію невідкладно виконати вимоги Мінських домовленостей.

Читайте також: Президент Литви закликає Україну не купувати електроенергію з АЕС Білорусі

«Санкції проти Росії повинні діяти доти, доки вона не залишить незаконно зайняті території України», - додав Науседа.

Як повідомляв Укрінформ, Кримська платформа - новий консультативний та координаційний формат, ініційований Україною з метою підвищення ефективності міжнародного реагування на окупацію Криму, відповіді зростаючим безпековим викликам, посилення міжнародного тиску на Росію, запобігання подальшим порушенням прав людини та захисту жертв окупаційного режиму, а також досягнення головної мети - деокупації Криму та повернення його Україні.

Читайте також: Кримська платформа дозволить розробити механізм реагування й на інші агресії – Зеленський

Передбачається, що Платформа діятиме на кількох рівнях: глав держав та урядів; міністрів закордонних справ; у вимірі міжпарламентського співробітництва; у форматі експертної мережі.

Офіційно діяльність Кримської платформи буде започаткована на інавгураційному саміті, проведення якого заплановане на 23 серпня в Києві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-