Кримська платформа дозволить розробити механізм реагування й на інші агресії – Зеленський

Кримська платформа дозволить розробити механізм реагування й на інші агресії – Зеленський

Укрінформ
Кримська платформа потрібна для того, щоб допомогти Україні повернути окупований Росією Крим, а також для того, щоб розробити дієвий механізм реагування на прояви агресії з боку будь-якої держави.

Про це Президент Володимир Зеленський сказав на спільній з Президентом Литовської Республіки Гітанасом Науседою пресконференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Навіть вирішивши питання Криму і відновивши справедливість, світ не може бути впевнений, що більше жодна країна у світі не постраждає від окупації. Тому ще одна важлива мета цієї платформа - це пошук і розробка різних механізмів , які у майбутньої дозволять дієво та швидко протистояти будь-яким спроба окупації будь-яких територій на планеті», - сказав Зеленський.

Він подякував Литві за активну участь у Кримській платформі, а також наголосив на важливості підтримки цією країною європейських та євроатлантичних прагнень України.

«Ми скоригували дії щодо оновлення угоди про асоціацію та подальшу інтеграцію України до Європейського Союзу», - додав глава держави.

Як повідомляв Укрінформ, Україна активно запропонує країнам взяти участь у діяльності міжнародної ініціативи «Кримська платформа».

Читайте также: Зеленський подякував Литві за протидію «Північному потоку 2»

Кримська платформа - новий консультативний та координаційний формат, ініційований Україною з метою підвищення ефективності міжнародного реагування на окупацію Криму, відповіді зростаючим безпековим викликам, посилення міжнародного тиску на Росію, запобігання подальшим порушенням прав людини та захисту жертв окупаційного режиму, а також досягнення головної мети - деокупації Криму та повернення його Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-