До затриманого в окупованому Криму журналіста не пустили адвоката

До затриманого в окупованому Криму журналіста не пустили адвоката

Укрінформ
До затриманого в Криму журналіста Владислава Єсипенка не пускають незалежних адвокатів.

Про це повідомляє Кримська правозахисна група, передає Укрінформ.

«Кримський адвокат Олексій Ладін сьогодні, 17 березня, не був допущений до свого підзахисного, кореспондента видання Крим. Реалії (проєкт Радіо Свобода), громадянина України Владислава Єсипенка, який був затриманий 10 березня в Криму співробітниками ФСБ», - йдеться в повідомленні.

Як пояснили Ладіну співробітники СІЗО Сімферополя, до Єсипенка дозволено пускати лише адвоката за призначенням.

За словами адвоката, слідчий ФСБ Власов особисто перешкоджав йому в оформленні документів у СІЗО. «Посадові особи СІЗО, сам слідчий ФСБ Власов, який за якимось збігом через 10 хвилин опинився біля СІЗО, перешкоджали мені в оформленні документів. Чергова частина, яка мала була провести мене до слідчого кабінету, просто саботувала», - розповів Ладін.

Згодом начальник спецчастини СІЗО, зі слів начальника СІЗО, повідомив Ладіну, що Єсипенко нібито написав відмову від його послуг.

Читайте також: Україна вимагає від РФ негайно звільнити журналіста, затриманого в окупованому Криму

10 березня в окупованому Криму затримали мешканку Алушти Єлизавету Павленко й уродженця Кривого Рогу Владислава Єсипенка. У будинку Павленко був проведений обшук, вилучили техніку та особисті речі. Єсипенка відвезли в невідомому напрямку. 12 березня Київський районний «суд» Сімферополя присудив Єсипенку утримання під вартою терміном на 2 місяці, до 11 травня. Рішення прийняла «суддя» Оксана Карчевська. Судове засідання проходило без участі незалежного адвоката, у присутності адвоката за призначенням Віолетти Синьоглазової.

Раніше до Єсипенка не пустили адвоката Еміля Курбедінова, з яким дружина українця Катерина уклала угоду.

Як повідомляв Укрінформ, затриманий ФСБ у Криму «український агент» Владислав Єсипенко виявився журналістом-фрілансером Радіо Свобода (проект Крим. Реалії).

16 березня на сайті Центру громадських зв'язків ФСБ було опубліковано повідомлення про затримання Єсипенка, який нібито займався збором інформації «в інтересах спецслужб України».

У Службі зовнішньої розвідки України назвали затримання Єсипенка фоном, який ФСБ РФ створює для «святкування» річниці окупації Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-