Ще одного активіста в Криму направили на примусову психіатричну експертизу

Ще одного активіста в Криму направили на примусову психіатричну експертизу

Укрінформ
Кримськотатарського активіста Азамата Еюпова, заарештованого в окупованому Криму 17 лютого, направили на примусову судово-психіатричну експертизу і розгляд скарги на його арешт провели без нього.

Про це повідомляє в Фейсбуці Кримська солідарність, передає Укрінформ.

«Сьогодні, після суду з розгляду апеляційної скарги на запобіжний захід стосовно Азамата Еюпова, стало відомо про те, що він проходить примусову судово-психіатричну експертизу», - йдеться в повідомленні.

За словами адвоката Еміля Курбедінова, суддя прийняла рішення провести засідання без участі Еюпова, у зв'язку з чим захист висловив заперечення.

Як підкреслив адвокат, перебування його підзахисного на стаціонарній психіатричній експертизі не повинно впливати на присутність його на судовому засіданні.

«Суд» відмовив захисту в апеляції і залишив чинним рішення Київського районного «суду» Сімферополя про обрання запобіжного заходу у вигляді арешту. Водночас із направленням до психлікарні адвокат вважає це тиском на підзахисного.

Читайте також: Україна вимагає від РФ негайно звільнити журналіста, затриманого в окупованому Криму

Еюпов брав участь у протестній акції кримських татар на Красній площі в Москві в липні 2019 року, відвідував судові засідання у політично вмотивованих кримінальних та адміністративних справах, брав участь у флешмобах.

Як повідомляв Укрінформ, 17 лютого 2021 року в окупованому Криму з 4 години ранку проходили масові обшуки в Білогірську, Бахчисараї, Сімферополі, Севастополі та Совєтському районі.

Ленур Сейдаметов, Тимур Ялкабов, Азамат Еюповї, Яшар Шихаметов, Ернест Ібрагімов і Олег Федоров після проведення слідчих заходів у їхніх будинках були доправлені до так званого управління ФСБ Криму. Затриманим інкримінують статтю 205.5 КК РФ (організація діяльності терористичної організації та участь у діяльності такої організації). Того ж дня всім затриманим окупанти в «суді» обрали запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до середини квітня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-