В Україні відкрили справу через затримання журналіста «Радіо Свобода» в окупованому Криму

В Україні відкрили справу через затримання журналіста «Радіо Свобода» в окупованому Криму

Укрінформ
За фактом незаконного позбавлення волі співробітника Радіо Свобода (проект Крим.Реалії) на території тимчасово окупованого Криму відкрито кримінальне провадження.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє прессекретар Прокуратури Автономної Республіки Крим та міста Севастополя Катерина Діденко.

Дії окупаційних "правоохоронців" кваліфіковано за ч. 2 ст. 146 Кримінального кодексу України (незаконне позбавлення волі). Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Досудове розслідування здійснюватиметься ГУНП в АРК та Севастополі.

Читайте також: Затриманий в окупованому Криму «український агент» виявився журналістом Радіо Свободи

Як повідомляв Укрінформ, затриманий ФСБ у Криму "український агент" Владислав Єсипенко виявився журналістом-фрілансером Радіо Свобода (проєкт Крим.Реалії).

16 березня на сайті Центру громадських зв'язків ФСБ було опубліковане повідомлення про затримання Єсипенка, який нібито займався збором інформації "в інтересах спецслужб України".

У Службі зовнішньої розвідки України назвали затримання Єсипенка фоном, який ФСБ РФ створює для «святкування» роковин окупації Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-