«Суд» у Криму не пустив журналістів на засідання у справі Сизикова

«Суд» у Криму не пустив журналістів на засідання у справі Сизикова

Укрінформ
«Суд» у тимчасово окупованому Росією Криму не пустив журналістів на засідання у справі проти інваліда першої групи по зору Олександра Сизикова, заявивши, що «тут нічого знімати».

Про це в відео, розміщеному в Фейсбуці Кримською солідарністю, повідомила адвокат Сафіє Шабанова, передає Укрінформ.

«Суд не задовольнив клопотання кореспондента Грани.ру, заявивши що «тут нічого знімати», і фото- і відеофіксація заважатимуть судовому засіданню, незважаючи на те, що підзахисний наполягав, щоб кореспондент був присутній», - повідомила адвокат.

За її словами, «судді» навіть не приховували своєї упередженості і заявили Сизикову, що їх «дивує позиція адвокатів, які оскаржують рішення про його домашній арешт, оскільки він звинувачується у скоєнні особливо тяжкого злочину».

Як зазначила Шабанова, позиція суду була така, що «адвокати мають мовчати і радіти тому, що в інваліда по зору Сизикова запобіжний захід у вигляді домашнього арешту».

Адвокат підкреслила, що захист має намір оскаржити рішення «суду», оскільки були грубо порушені права її підзахисного.

Як повідомлялося, Сизикова утримують під домашнім арештом у зв'язку з обвинуваченнями в терористичній діяльності (ч. 1 ст. 205.5 КК).

14 жовтня Київський районний «суд» м.Сімферополя відправив Сизикова на стаціонарну судово-психіатричну експертизу до Севастопольської міської психіатричної лікарні.

Читайте також: Кримський політв'язень Айвазов розповів в ростовському суді про тортури і погрози

Сизиков повністю втратив зір у 2009 році після аварії. Опіку над ним тоді взяв імам релігійної громади «Топчикой» Едем Смаїлов, який був заарештований за підозрою в тероризмі у травні 2018 року й засуджений до 14 років позбавлення волі у вересні 2020 року.

Він двічі виходив з одиночним пікетом на підтримку Смаїлова. У липні 2020 року Сизикова самого заарештували за обвинуваченням у причетності до організації Хізб ут-Тахрір.

Фото: crimean-solidarity.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-