В Україні відкрили справу через окупаційні обшуки у «Свідків Єгови» в Ялті

В Україні відкрили справу через окупаційні обшуки у «Свідків Єгови» в Ялті

Укрінформ
Прокуратура Автономної Республіки Крим та міста Севастополя відкрила кримінальне провадження за фактом проведення низки обшуків так званими силовиками окупантів у помешканнях можливих учасників релігійної організації «Свідки Єгови».

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба відомства у Телеграмі.

«За процесуального керівництва прокуратури АР Крим та міста Севастополя розпочато кримінальне провадження за фактом проведення 11 березня 2021 року “силовиками” держави-окупанта ряду незаконних обшуків у помешканнях можливих учасників релігійної організації «Свідки Єгови». Кримінальне провадження розпочато за ч. 2 ст. 162 (порушення недоторканності житла) ККУ», - йдеться у повідомленні.

Уточнюється, що за такі незаконні дії передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п’яти років.

Досудове розслідування здійснюватиметься ГУНП в АР Крим та м. Севастополя.

Читайте також: У Росії за місяць нарахували понад 170 «екстремістів» – ЗМІ

Окремо у прокуратурі автономії уточнили, що з початку окупації півострова діяльність релігійної організації "Свідки Єгови" в Криму була незаконно заборонена, її прихильники не мають права на зібрання і піддаються систематичним незаконним кримінальним переслідуванням.

Як повідомлялося, у четвер, 11 березня, в окупованому Криму пройшла серія обшуків у дев'яти будинках членів релігійної організації «Свідки Єгови».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-