Не всі пропозиції Меджлісу увійшли до Стратегії деокупації Криму - Чубаров

Не всі пропозиції Меджлісу увійшли до Стратегії деокупації Криму - Чубаров

Укрінформ
Меджліс кримськотатарського народу був залучений до участі в обговоренні первісного тексту публічної частини Стратегії деокупації та реінтеграції тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, але не всі внесені ним пропозиції і зауваження були враховані.

Про це глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров повідомив у Фейсбуці.

«Низка принципових пропозицій Меджлісу кримськотатарського народу, які, на наше переконання, обов’язково мали б бути включені до переліку завдань державної політики, спрямованих на забезпечення деокупації тимчасово окупованої території України та її безпечної інтеграції, до схваленого тексту Стратегії не ввійшли», - повідомив Чубаров.

Зокрема, зазначив він, в перелік завдань Стратегії не ввійшла позиція про «захист і реалізацію невід’ємного права на самовизначення кримськотатарського народу у складі суверенної і незалежної Української держави».

Читайте також: Стратегія про деокупацію Криму буде відкритим документом – Данілов

Крім того, вважає голова Меджлісу, залишилася без уваги пропозиція до розділу «Пріоритетні напрями», де говориться про передумови реінтеграції тимчасово окупованої території.

«Ми пропонували записати «визначення статусу Криму як національно-територіальної автономії, що утворюється у межах Кримського півострова на основі реалізації кримськотатарським народом як корінним народом України свого права на самовизначення, та яка є невіддільною складовою України, що здійснює повноваження визначені Конституцією України», - зазначив Чубаров.

При цьому глава Меджлісу підкреслив, що «секретар РНБО України Олексій Данілов зауважив, що всі висловлені нами пропозиції можуть бути деталізовані і взяті в роботу при розробці Кабінетом Міністрів України плану заходів щодо реалізації Стратегії деокупації Криму».

Читайте також: Європейський союз розгляне ідеї України щодо деокупації Криму

За словами політика, в будь-якому випадку Меджліс кримськотатарського народу, кримські татари продовжуватимуть і далі боротьбу з очищення власної землі від російських окупантів.

«Поки що РНБО України відповідальним за ці питання назвала Кабінет Міністрів України, доручивши йому розробити план заходів щодо реалізації затвердженої Стратегії... У будь-якому разі, не зупиняємося, йдемо далі», - наголосив Чубаров.

Як повідомлялося, 11 березня Рада національної безпеки та оборони затвердила стратегію деокупації та реінтеграції Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-