РНБО затвердила стратегію деокупації Криму

РНБО затвердила стратегію деокупації Криму

Укрінформ
Рада національної безпеки та оборони затвердила стратегію деокупації та реінтеграції Криму.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства закордонних справ у Фейсбуці.

"На засіданні РНБО ми затвердили Стратегію деокупації та реінтеграції Криму. Історичний документ, який мав бути ще у 2014", - повідомляє пресслужба із посиланням на міністра закордонних справ Дмитра Кулебу.

За словами Кулеби, стратегія деокупації є одним із трьох китів повернення Криму. Також "китами" повернення півострова є консолідація (об’єднання зусиль усіх партнерів на базі Кримської платформи) та синергія (відновлення міжнародного права і як наслідок - повного українського суверенітету над АР Крим та Севастополем).

Читайте також: Європейський союз розгляне ідеї України щодо деокупації Криму

Міністр зазначив, що затвердження стратегії деокупації Криму є чітким сигналом, що Україна не лише закликає світ допомогти повернути Крим, а сама серйозно і системно над цим працює за ініціативи Президента.

Читайте також: Джапарова презентувала Кримську платформу в ОБСЄ

Як повідомлялося, секретар РНБО Олексій Данілов розповів, що стратегія деокупації та реінтеграції тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та м. Севастополя буде відкритим документом і незабаром буде доступна для ознайомлення. Стратегія також матиме офіційний переклад англійською мовою і буде надана міжнародним партнерам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-