«Крим.Реалії» заявляє про тиск спецслужб РФ на майже 60 своїх журналістів

«Крим.Реалії» заявляє про тиск спецслужб РФ на майже 60 своїх журналістів

Укрінформ
Майже 60 журналістів проєкту "Крим.Реаліі" зазнали тиску з боку російських спецслужб в окупованому Криму і були змушені або припинити співпрацю, або виїхати з території півострова.

Про це керівник проєкту Володимир Притула розповів під час панельної дискусії "Національна стійкість: як окупація Криму впливає на Україну", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Серед тих, проти кого були спрямовані репресивні удари, були і журналісти. Тільки в нашому проєкті "Крим.Реалії" близько 60 журналістів зазнали тиску з боку російських спецслужб. 27 з них були змушені призупинити співпрацю з "Крим.Реалії" через тиск на них... Ще 29 були змушені залишити Кримський півострів - хто ще у 2014 році, як я, наприклад, хтось пізніше, як наш автор Микола Семена, який рік тому зміг покинути Крим", - заявив Притула.

За його словами, всі, хто сьогодні працює в Криму "в полі", роблять це нелегально, ризикуючи не лише своєю свободою, а й життям. Зокрема, відомі випадки, коли журналістів викрадали, і їхнє життя опинялось у небезпеці.

Притула також зупинився на діяльності громадських журналістів у Криму. Він уточнив, що йдеться про людей, які раніше ніколи не писали, не фотографували і не заробляли цим гроші.

Читайте також: Фейсбук заблокував пост держагентства РФ за фейк про «українських радикалів»

"Десятки таких журналістів у Криму, поширюючи інформацію про обшуки, зазнали удару з боку російських спецслужб. Багато з них заарештовані і засуджені за страшними статтями, отримали 10-15 років позбавлення волі - про це говорили і міжнародні, і українські журналістські організації. Це Наріман Мемедемінов, Сервер Мустафаєв, Ремзі Бекіров, Осман Аріфмеметов, Рустем Шейхалієв і багато інших. Такі громадські журналісти заслуговують на нашу повагу", - заявив Притула.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-