«Суд» у Криму відмовив у продовженні терміну подачі апеляції матері політв'язня

«Суд» у Криму відмовив у продовженні терміну подачі апеляції матері політв'язня

Укрінформ
Так званий Верховний суд Криму відмовив матері політв'язня Сервера Мустафаєва в продовженні терміну подачі апеляції на рішення про адміністративну відповідальність жінки, незважаючи на хворобу її адвоката. 

Про це Кримська солідарність повідомляє в Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Суддя вважав, що у Венери Мустафаєвої була можливість подати заявку в строк, встановлений законодавством. Адвокат Ліля Гемеджі заперечила проти цього рішення, пославшись на те, що саме вона була заявником Мустафаєвої, і не змогла подати скаргу через тривалу хворобу. Суд відхилив прохання про продовження термінів», - йдеться в повідомленні.

За словами Гемеджі, під приводом перебування суддів у нарадчій кімнаті її вивели із зали суду, однак за зачиненими дверима вона почула, що «суддя з кимось розмовляв телефоном, після чого їм оголосили заздалегідь надруковане рішення».

Читайте також: Політв'язню Смаїлову у кримському СІЗО «приписали» вісім стягнень

Як повідомлялося, 16 вересня Південний окружний військовий суд Ростова-на-Дону засудив Сервера Мустафаєва до 14 років колонії суворого режиму за обвинуваченням у причетності до діяльності терористичної організації.

Його мати Венера Мустафаєва за день до винесення вироку вийшла в одиночний пікет, за що її засудили за статтею 20.6.1 КпАП РФ (Невиконання правил поведінки при введенні режиму підвищеної готовності на території, на якій існує загроза виникнення надзвичайної ситуації) і статті 20.2.2 КпАП РФ (Організація або проведення публічного заходу без подачі в установленому порядку повідомлення про проведення публічного заходу). Бахчисарайський районний «суд» призначив їй штраф - 1000 рублів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-