Затриманого у Криму активіста Ібрагімова відправили в психіатричну клініку

Затриманого у Криму активіста Ібрагімова відправили в психіатричну клініку

Укрінформ
Кримськотатарського активіста Ернеста Ібрагімова, затриманого та заарештованого в окупованому Криму 17 лютого, направили на стаціонарну судово-психіатричну експертизу.

Про це повідомляє в Фейсбуці Кримська солідарність, передає Укрінформ.

«Проводитимуть стаціонарну судово-психіатричну експертизу в лікувальному закладі, постанову на неї було пред'явлено ще в день затримання 17 лютого. Захисниця внесла свої зауваження, наголошуючи, що її підзахисний повністю осудний», - йдеться в повідомленні.

Як вважає сам Ібрагімов, таким чином силовики намагаються тиснути на нього.

За даними Кримської солідарності, Ібрагімову збираються пред'явити обвинувачення за частиною 2 статті 205.5 КК РФ (участь у терористичній організації).

Під час затримання його і Олега Федорова прикріпили до четвертої бахчисарайської групи «справи Хізб ут-Тахрір», але проходять вони за матеріалами «справи» другої бахчисарайської групи.

Читайте також: Прокуратура АРК оголосила підозру за незаконний обшук в одного з лідерів Меджлісу

Повідомляється, що Ернест Ібрагімов працював кухарем у Бахчисарайському кафе «Салачик». Власника кафе Марлена Асанова у вересні 2020 року засудили до 19 років суворого режиму за обвинуваченням в «організації Бахчисарайського відділення Хізб ут-Тахрір» (частина 1 статті 205.5 КК РФ).

Як повідомляв Укрінформ, 17 лютого в окупованому Криму з 4-ої години ранку проходили масові обшуки в Білогірську, Бахчисараї, Сімферополі, Севастополі та Совєтському районі.

Ленур Сейдаметов, Тимур Ялкабов, Азамат Еюпов, Яшар Шихаметов, Ернест Ібрагімов і Олег Федоров після проведення слідчих заходів у їхніх будинках були доправлені до УФСБ Криму. Затриманим інкримінують статтю 205.5 КК РФ (організація діяльності терористичної організації та участь у діяльності такої організації). Того ж дня всім затриманим окупанти в «суді» обрали запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до середини квітня.

Фото: Кримська солідарність

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-