Політв'язню Смаїлову у кримському СІЗО «приписали» вісім стягнень

Політв'язню Смаїлову у кримському СІЗО «приписали» вісім стягнень

Укрінформ
Політв'язень Едем Смаїлов, етапований до СІЗО-3 м. Новочеркаськ Ростовської області, під час зустрічі з адвокатом Назімом Шейхмамбетовим розповів, що в кримському СІЗО йому приписали вісім адміністративних стягнень, про існування яких він не підозрював.

Про це йдеться у відео, опубікованому у Фейсбуці Кримської солідарністю, передає Укрінформ.

«Розповів, що у нього не виникало конфліктів з адміністрацією. При цьому, за заявою Едема Смаїлова йому була надана інформація про наявність чи відсутність дисциплінарних стягнень у СІЗО-1 м. Сімферополь. Як з'ясувалося, у нього є вісім дисциплінарних стягнень», - повідомив Шейхмамбетов.

За його словами, Едем Смаїлов дізнався про наявність цих стягнень тільки зараз, тобто при ньому ніяких процесуальних документів про дисциплінарні проступки не складали.

Як зазначив адвокат, до політв'язня в адміністрації СІЗО-3 Новочеркаська «досить шанобливе ставлення, конфліктів не виникає, йому щодня надаються прогулянки».

Загалом, зазначив Шейхмамбетов, стан здоров'я його підзахисного задовільний, за винятком стоматологічних проблем, вирішення яких в СІЗО залишається проблематичним.

Зараз Смаїлов готується до засідання з розгляду його апеляційної скарги на вирок Південного окружного військового суду.

Читайте також: Рада спростила доступ до правосуддя громадянам України в окупованому Криму

Як повідомлялося, житель села Долинне Бахчисарайського району, глава релігійної громади Топчик Едем Смаїлов був затриманий 21 травня 2018 року в Криму в один день з координатором Кримської солідарності Сервером Мустафаєвим. Обвинувачення проти них долучили до другої бахчисарайської «справи Хізб ут-Тахрір».

16 вересня 2020 року Південний окружний військовий суд Ростова-на-Дону засудив Едема Смаїлова до 13 років позбавлення волі в колонії суворого режиму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-