В Україні повідомили про підозру бойовику «Самооборони Криму»

В Україні повідомили про підозру бойовику «Самооборони Криму»

Укрінформ
Слідчі Нацполіції повідомили про підозру бойовику так званої «Самооборони Криму».

Про це інформує у Фейсбуці Головне управління Національної поліції в АР Крим та м.Севастополі, передає Укрінформ.

“Наразі (бойовику — ред.) повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 260 (Створення та діяльність на тимчасово окупованій території АР Крим не передбачених законом збройних формувань) Кримінального кодексу України”, - йдеться у повідомленні.

Правоохоронці встановили, що наприкінці лютого 2014 року підозрюваний із вогнепальною зброєю в руках проходив службу на блок-посту «Красний Перекоп», розташованому при в’їзді до міста Армянськ АРК, біля ПрАТ «Кримський Титан».

Зазначається, що фігурант шляхом погроз застосування фізичної сили та вогнепальної зброї, здійснював контрольно-пропускний режим, перевірку документів громадян, обшукував транспортні засоби, які рухались у напрямку Армянська.

Читайте також: Прокуратура Криму повідомила про підозру ще двом учасникам «самооборони Севастополя»

Процесуальне керівництво здійснює Прокуратура АРК та міста Севастополя.

Як повідомляв Укрінформ, «Самооборона Криму» з'явилася напередодні анексії півострова і допомагала російській окупації. 11 червня 2014 роки так звана «Держрада» (незаконний парламент) Криму легалізував цю організацію.

Правозахисники не раз заявляли про причетність цього парамілітарного формування до ряду злочинів в Криму, в тому числі у викраденні та вбивстві людей, велика частина з яких досі в Криму не розкрита.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-