Кілька десятків ОТГ готові підписати меморандум про місцеву Кримську платформу - Джапарова

Кілька десятків ОТГ готові підписати меморандум про місцеву Кримську платформу - Джапарова

Укрінформ
Уже кілька десятків ОТГ готові формувати і підписувати меморандум про запуск локального місцевого виміру Кримської платформи.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявила у режимі онлайн-підключення під час засідання «круглого столу» в Херсонській ОДА, організованого з нагоди Дня спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, перший заступник міністра закордонних справ України Еміне Джапарова.

«Хочу розказати, яка мета Кримської платформи, і поділитися деякими думками та ідеями з приводу того, як Кримська платформа може жити на локальному, місцевому рівні, бо зараз окреслюється перспектива запуску такого окремого виміру Кримської платформи», - сказала Джапарова.

За її словами, на сьогодні вже кілька десятків голів ОТГ готові формувати і підписувати меморандум про запуск локального місцевого виміру Кримської платформи.

Джапарова також повідомила, що на початку червня планується проведення міжнародного інвестиційного форуму в Херсонській, Миколаївській та Запорізькій областях. Цей форум має стати не тільки можливістю показати потенціал регіону, але також напрацювати інфраструктурні проєкти з ключовою метою – нерозривного зв’язку з Кримом, мешканцями Криму. У рамках подібних форумів, зазначила урядовець, мають бути розглянуті також соціальні проєкти.

Читайте також: Вільна економічна зона «Крим» дисонує з санкційною політикою МЗС - Джапарова

«Ключове питання, яке ми чуємо від наших партнерів: чим ми можемо допомогти, що конкретно можемо зробити, у тому числі, в рамках Кримської платформи. І власне інфраструктурні проєкти можуть бути цим конкретним контентом, який ми можемо адвокатувати серед наших міжнародних партнерів для підтримки. Це різні сфери інвестиційних проєктів, це і аграрно-промисловий комплекс, і туристична інфраструктура, і соціальна, комунальна інфраструктура», - зазначила Джапарова. Вона підкреслила необхідність формування флагманських інфраструктурних проєктів, зокрема, у сфері медицини, освіти. Наприклад, може йти мова про розвиток медичної інфраструктури на Херсонщині, на адмінмежі з АР Кримом. Наразі важливе технічне напрацювання можливостей регіону, зазначила посадовець.

Читайте також: Джапарова презентувала Кримську платформу в ОБСЄ

Кримська платформа - новий консультативний та координаційний формат, ініційований Україною з метою підвищення ефективності міжнародного реагування на окупацію Криму, відповіді зростаючим безпековим викликам, посилення міжнародного тиску на Росію, запобігання подальшим порушенням прав людини та захисту жертв окупаційного режиму, а також досягнення головної мети - деокупації Криму та повернення його Україні.

Офіційно діяльність Кримської платформи буде започаткована на інавгураційному саміті, проведення якого заплановане 23 серпня у Києві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-