МінТОТ проситиме у Ради кошти на телеканал ATR – Яременко

МінТОТ проситиме у Ради кошти на телеканал ATR – Яременко

Укрінформ
Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій звертатиметься до парламенту щодо фінансування телеканалу ATR.

Як передає Укрінформ, про це повідомив заступник міністра Ігор Яременко під час обговорення «7 років окупації Криму».

«Наше міністерство отримало в цьому році з Міністерства культури та інформаційної політики програму щодо підтримки мовників, які виїхали з тимчасово окупованих територій і які мовлять на ці території. Вона лімітована сумою, яку нам виділила Верховна Рада в рамках бюджету на 2021 рік і яка складає трошки більше як 50 млн грн. У цю програму ми маємо інкорпорувати підтримку наших мовників, і найголовніше, що ми маємо у своїй діяльності діяти відповідно до закону, який передбачає проведення конкурсів, тендерів. Але це абсолютно не означає, що міністерство не збирається підтримувати телеканал АТR. Ми не просто збираємося його підтримувати, ми працюємо з іноземними партнерами, закликаючи їх підтримувати цей телеканал. Ми будемо звертатися до Верховної Ради, просити про збільшення асигнувань у цьому році на цю програму для того, щоб ми могли виділити більше коштів на телеканал АТR», - сказав Яременко.

Читайте також: В уряді хочуть збільшити фінансування мовників на окуповані Крим і Донбас

Водночас він наголосив, що у держави немає завдання закрити будь-який телеканал, навпаки, є завдання підтримувати якомога більше мовників, які мовлять на окуповані території, і серед них телеканал АТR, який мовить кримськотатарською мовою.

«Ми хочемо в рамках міністерства ще й підтримувати розвиток кримськотатарської мови. І ми вже презентували концепцію розвитку кримськотатарської мови і готуємо стратегію розвитку кримськотатарської мови», - зазначив заступник міністра.

Як повідомляв Укрінформ, у 2021 році підтримку за рахунок коштів держбюджету отримають телерадіокомпанії, які здійснюють мовлення на тимчасово окуповані Росією райони Донецької та Луганської областей, а також на ТОТ АР Крим і м. Севастополь. На цю програму передбачено майже 50 млн грн. У Мінреінтеграції наголосили, що вживатимуть заходів для збільшення обсягів підтримки.

Фото: GHALL 5

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-