Активіст Меджлісу пропонує створити уряд АР Крим в екзилі

Активіст Меджлісу пропонує створити уряд АР Крим в екзилі

Укрінформ
Кримськотатарський активіст, голова Херсонського міського Меджлісу Ібрагім Сулейманов переконаний, що необхідно переглянути структуру тих інституцій, які опікуються темою Криму, створивши уряд АР Крим в екзилі.

Про це Сулейманов заявив 2 березня під час «круглого столу» у Херсонській ОДА, організованого з нагоди Дня спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.

«Можливо, треба переглянути структуру тих інституцій, які опікуються темою Криму. На мій погляд, цих інституцій, які є сьогодні - не вистачає для того, щоб ефективно бачити всю картину, що відбувається на території Криму, систематизувати інформацію», - зазначив Сулейманов.

Читайте також: У Херсоні відбувся мітинг до Дня спротиву окупації Криму

Він нагадав про ідею створити уряд АР Крим в екзилі – щоб систематизувати всі проблемні моменти, пов’язані з Кримом, колегіально їх вирішувати. Зокрема, у Криму є проблеми, пов’язані з охороною здоров’я (зокрема, вакцинація від COVID-19), а також екологічні.

Сулейманов висловив підтримку Кримській платформі як інструменту для вирішення питань, пов'язаних із деокупацією.

Як повідомлялося, лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв раніше повідомив, що є вагомі підстави очікувати, що президент США Джо Байден візьме участь в міжнародному саміті Кримської платформи, проведення якого заплановане на 23 серпня в Києві.

Фото: qha.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-