Кримська платформа має бути постійно діючою інституцією – Кориневич

Кримська платформа має бути постійно діючою інституцією – Кориневич

Укрінформ
Однією з цілей Кримської платформи, саміт якої відбудеться 23 серпня, є широке обговорення проблем Криму з міжнародними партнерами в постійному режимі.

Про це сказав постійний представник Президента України в Автономній Республіці Крим Антон Кориневич під час телемарафону до Дня спротиву окупації АРК та Севастополя, передає кореспондент Укрінформу.

"Одна з цілей Кримської платформи - розмова з нашими міжнародними партнерами про Крим у широкому контексті, тому що коли на міжнародних майданчиках ми говоримо в цілому про Крим, найбільше ми говоримо про порушення прав людини... Але Кримська платформа має охоплювати й інші питання. Це і питання екології, культурних цінностей, безпеки, і питання Чорноморського та Середземноморського басейнів, санкцій і політики невизнання. Тобто, дуже широкий масив обговорення має бути на Кримській платформі", - сказав Кориневич.

За його словами, Кримська платформа має бути постійно діючою інституцією, "щоб тримати питання Криму в порядку денному наших міжнародних партнерів".

"Без цього нам буде дуже важко говорити про ефективність цього інструменту", - підкреслив постпред Президента.

Читайте також: Саміт Кримської платформи ухвалить хартію про невизнання окупації - Джапарова

Крім того, вважає він, важливо говорити про Крим не тільки в контексті окупації, а й в контексті спротиву їй.

"І ми бачимо, що і Європейський Союз, і США, і інші наші міжнародні партнери починають офіційно заявляти про свою позицію саме 26 лютого. Це дуже важливо і для історичної пам'яті, і для створення українського наративу Криму та визнання Україною і міжнародними партнерами, що опір був, є і триватиме, поки наш український прапор не з'явиться в Криму знову ", - заявив Кориневич.

Як повідомлялося, 26 лютого Україна відзначає День спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-