Туреччина засуджує затримання активістів у Криму

Туреччина засуджує затримання активістів у Криму

Заява
Укрінформ
МЗС Туреччини висловлює стурбованість у зв'язку із затриманнями, які сталися у Криму 17 лютого, та заявляє що країна продовжуватиме підтримувати кримських татар.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на заяву МЗС Туреччини.

«Ми стурбовані рейдами та затриманнями, які відбулись у Криму... Ми закликаємо припинити таку практику проти кримських татар, які становлять невіддільну частину Кримського півострова», - йдеться в заяві.

Міністерство закордонних справ Туреччини також нагадало про незмінність позиції країни щодо окупації півострова Росією.

«Туреччина не визнає незаконної анексії Криму і продовжуватиме підтримувати кримських татар», - йдеться в документі.

Читайте також: Затриманих у Криму активістів відправили в СІЗО до середини квітня

Як повідомляв Укрінформ, 17 лютого в окупованому Криму з 4-ї години ранку проходили масові обшуки в Білогірську, Бахчисараї, Сімферополі, Севастополі та Совєтському районі. Ленур Сейдаметов, Тимур Ялкабов, Азамат Еюпов, Яшар Шихаметов, Ернест Ібрагімов і Олег Федоров після проведення слідчих заходів у їхніх помешканнях були доставлені в УФСБ Криму. Родичам слідчі заявили, що затриманим інкримінують статтю 205.5 КК РФ (Організація діяльності терористичної організації та участь у діяльності такої організації).

Читайте також: Правозахисники про затримання у Криму: без батьків залишилися ще 15 дітей

Прокуратура АР Крим порушила справу за фактом незаконних обшуків та затримання громадян. Кримінальне провадження відкрито за ч. 2 ст. 162 (порушення недоторканності житла) і ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі) Кримінального кодексу України.

Фото: AA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-