У Києві створять просвітницький центр для переселенців з Криму

У Києві створять просвітницький центр для переселенців з Криму

Укрінформ
Київська міська рада ухвалила рішення про утворення комунальної бюджетної установи «Київський міський інформаційно-просвітницький центр «Крим – це Україна».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Київради.

«У столиці є органи, які опікуються внутрішньо переміщеними особами з анексованого Криму та міста Севастополя. Проте система розгалужена, незручна, як наслідок – не настільки ефективна. Ми пропонуємо утворення єдиного центру, який акумулюватиме всі функції та забезпечуватиме реалізацію прав та свобод ВПО», - зазначив співавтор проєкту рішення, депутат Київради Вадим Васильчук.

Центр займатиметься інформаційно-консультативною підтримкою внутрішньо переміщених осіб з Автономної Республіки Крим, які проживають у столиці. Йдеться про адаптацію таких осіб, інтеграцію в громаду міста Києва, взаємодію з органами державної влади та органами місцевого самоврядування столиці.

Читайте також: Діти переселенців отримали право на першочергове зарахування до дитсадків

За переконанням депутатського корпусу Київради, створення єдиного центру сприятиме відродженню та розвитку української громади Криму, розвитку культури корінних народів України та національних меншин Криму.

«Також ми зможемо долучати інтелектуальний потенціал переселенців з активною громадянською позицією до розвитку громадянського суспільства в столиці», - додав Васильчук.

Комунальна установа «Київський міський інформаційно-просвітницький центр «Крим – це Україна» також налагоджуватиме взаємодію із громадськими об’єднаннями внутрішньо переміщених осіб з Автономної Республіки Крим та волонтерами.

Як повідомлялося, наприкінці минулого року Кабімін ухвалив постанову «Про внесення змін до Порядку надання в тимчасове користування житлових приміщень з фондів житла для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб (ВПО)», яка спрощує отримання житла.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-