Зеленський пояснив, чому бранців із Сирії звільнили тільки зараз

Зеленський пояснив, чому бранців із Сирії звільнили тільки зараз

Укрінформ
З сирійського табору для біженців звільнили двох громадянок України з дітьми, яких утримували там протягом кількох років.

Про це написав Президент України Володимир Зеленський у Телеграмі.

​​"Додому нарешті повернулися наші громадяни з Сирії – це жінки з дітьми. Кілька років їх утримували у надзвичайно жахливих умовах у таборах для переміщених осіб. Там, де немає життя і де пекло стає повсякденністю. Для держави це було одним із найскладніших завдань останнього часу – дістати їх звідти", - йдеться у дописі.

Для цього, зазначив глава держави, працювали і "наші дипломати, і спецслужби України, і партнерські спецслужби. Це про реальну, а не фейкову спецоперацію. Це про те, як усе відбувається в реальному житті, а не в бойовиках чи на ток-шоу".

Читайте також: Минулий рік довів, що Україна своїх громадян не залишає — Зеленський

Як пояснив Зеленський, спочатку на заваді стояли інтенсивні бойові дії на території Сирії, а потім діяло суттєве обмеження через пандемію.

"Відсутність єдиних центрів влади в регіоні, геополітичні торги, постійні зміни позицій партнерів. Все це ускладнювало роботу. Але нам вдалося. Вдасться витягнути й інших", - запевнив він, підкресливши, що "Україна завжди повертатиме додому всіх своїх громадян, якими б вони не були і де б не потрапили в біду. Це аксіома. Спочатку – додому, а потім уже розбираємося по суті".

Глава держави, упереджуючи запитання на кшталт "а навіщо допомагати саме цим людям? Це ж був їхній вибір", наголосив, що "ми всі – одна родина. І кожен у родині заслуговує на те, щоб йому дали шанс і допомогли. ...Якщо наш громадянин потрапив у складну ситуацію в іншій частині земної кулі і просить нас про допомогу – ми обов’язково допоможемо. Будь-яка інша позиція неприйнятна".

Як повідомляв Укрінформ, Україна забрала двох жінок - кримських татарок та сімох дітей з табору для біженців закритого типу Рож, розташованого на північному сході Сирії та підконтрольного адміністрації сирійських демократичних сил.

фото: Фейсбук Володимира Зеленського

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-