Суд у Росії залишив під арештом кримського активіста Приходька

Суд у Росії залишив під арештом кримського активіста Приходька

Укрінформ
Апеляційний військовий суд у російському місті Власиха залишив під арештом проукраїнського активіста з окупованого Криму Олега Приходька.

Як передає Укрінформ, про це з посиланням на адвоката Назіма Шейхмамбетова повідомляє Радіо Свобода.

Таким чином, активіст буде перебувати в СІЗО російського Ростова-на-Дону до 16 березня 2021 року.

«Ми звернули увагу, що Олег Аркадійович – літня людина, й утримання в слідчому ізоляторі, з огляду на епідеміологічну ситуацію, порушить його права. Однак суд залишив ухвалу Південного військового окружного суду в силі», – поінформував адвокат.

За словами Шейхмамбетова, Приходько розповів, що його перевели в іншу камеру, де утримують із ще двома людьми.

«Скарг на умови утримання і стан здоров’я немає. Олег Аркадійович трохи застудився, але медсанчастина ізолятора надає йому необхідну медичну допомогу», – додав Шейхмамбетов.

Як повідомлялося, раніше російський прокурор попросив для Приходька 11 років колонії суворого режиму з відбуванням трьох років у в’язниці, а також 200 тисяч рублів штрафу.

Читайте також: Суд РФ вирішив етапувати п'ятьох кримських татар до ростовського СІЗО

Приходька затримали в жовтні 2019 року. Російська ФСБ звинуватила його в підготовці до терористичного акту і незаконному виготовленні вибухових речовин.

16 січня стало відомо, що Приходьку висунули нове обвинувачення в «незаконному придбанні, передачі, збуті, зберіганні, перевезенні або носінні вибухових речовин або вибухових пристроїв». А 5 лютого адвокат Шейхмамбетов повідомив, що Приходька також звинуватили у плануванні вибуху в будівлі генерального консульства Росії у Львові.

Прокуратура Автономної Республіки Крим відкрила кримінальне провадження за статтею «незаконне позбавлення волі» через арешт активіста в окупованому Криму.

Активіст усі звинувачення відкидає.

Фото: Кримська солідарність

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-