Суд у РФ до 15 квітня продовжив арешт фігурантів «алуштинської справи Хізб ут-Тахрір»

Суд у РФ до 15 квітня продовжив арешт фігурантів «алуштинської справи Хізб ут-Тахрір»

Укрінформ
Південний окружний військовий суд у Ростові-на-Дону продовжив до 15 квітня 2021 року арешт фігурантів «алуштинської справи Хізб ут-Тахрір».

Про це у Фейсбуці повідомляє "Кримська солідарність", передає Укрінформ.

«Суд залишив під вартою у слідчому ізоляторі кримських татар мусульман Ельдара Кантимірова, Руслана Месутова, Руслана Нагаєва і Ленура Халілова до 15 квітня 2021 року», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Двох кримських татар хочуть запроторити на 18 і 19 років - окупанти «шиють» теракт

Засідання відбулося 22 грудня. Захист клопотав про домашній арешт замість тримання у СІЗО або заборону певних дій. Адвокат Сеяр Панич заявив, що клопотання прокурора про продовження підзахисним запобіжного заходу необгрунтоване, оскільки вони безпідставно перебувають у СІЗО вже 18 місяців при тому, що «не робили і не готували жодних терористичних дій».

«Єдине, що вони робили - це дотримувалися Ісламу так, як його розуміли і намагалися донести це до кола осіб, з якими вони спілкувалися. Доводи про терористичну спрямованість злочину - формальні», - сказав Панич.

Читайте також: Сімох кримських татар, засуджених у РФ, перевели в СІЗО Новочеркаська

Як повідомлялося, 10 червня 2019 року в Алушті були затримані Руслан Нагаєв і Ельдар Кантиміров, у селі Малий Маяк - Руслан Месут, у селі Ізобільне - Ленур Халілов

Халілова і Месутова обвинуватили за ч.1 ст.205.5 КК РФ («Організація діяльності терористичної організації»). Кантимірова і Нагаєва обвинуватили за ч.2 ст.205.5 КК РФ («Участь у діяльності терористичної організації»). Пізніше всіх фігурантів обвинуватили за ч.1 ст. 30 і ст. 278 КК РФ («Приготування до насильницького захоплення влади організованою групою за попередньою змовою»), яка передбачає до 10 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-