У МЗС назвали юридично нікчемним продаж кримської «Масандри» росіянам

У МЗС назвали юридично нікчемним продаж кримської «Масандри» росіянам

Укрінформ
Росія, як держава-окупант, має нести відповідальність за зухвале порушення Міжнародного гуманітарного права - незаконний продаж експропрійованого в України концерну «Масандра».

На цьому наголосила перший заступник міністра зовнішніх справ Еміне Джапарова у Tвітері.

"РФ, як держава окупант, вкотре зухвало порушила норми МГП. В умовах санкційної ізоляції в Кремлі за копійки пустили з молотка активи незаконно експропрійованого (в України) концерну «Масандра» своїй же дочірній компанії. Це рішення юридично нікчемне, і (Росія) нестиме за нього відповідальність", - йдеться у дописі.

Читайте також: Винзавод «Масандра» в окупованому Криму продали «касиру Путіна»

Як повідомляв Укрінформ, окупаційна влада Криму незаконно продала український винзавод «Масандра» російському ТОВ «Південний проект», 99,9% якого належить АТ «Акціонерний банк «Росія».

Основним акціонером і колишнім головою ради директорів банку «Росія» є Юрій Ковальчук, якого ЗМІ називають «касиром» президента РФ Володимира Путіна.

У МЗС нагадали, що «Масандра» належить до сфери управління Міністерства аграрної політики та продовольства України. Так звана націоналізація «Масандри» окупаційною адміністрацією Криму відбулася 2014 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-