В окупованому Криму відбувся «суд» у справі Енвера Топчі про неінформування

В окупованому Криму відбувся «суд» у справі Енвера Топчі про неінформування

Укрінформ
В окупованому Криму відбулося перше судове засідання стосовно Енвера Топчі за обвинуваченням у неінформуванні.

Про це повідомляє "Кримська солідарність" у фейсбуці з посиланням на адвоката Еміля Курбедінова, передає Укрінформ.

За версією слідства, обвинувачений листувався в соціальній мережі з якимсь Уміджоном Дадажоновим, який закликав взяти участь у бойових діях на Близькому Сході, і не повідомив про це спецслужбам.

Читайте також: Прихований свідок, який давав свідчення ФСБ проти кримських татар, покинув РФ

Як сказав адвокат, допитаний співробітник ФСБ не володів жодною інформацією про те, живий чи ні Дададжонов, а також чи вчиняв він якісь злочини.

"Співробітник ФСБ не знає — живий цей громадянин чи мертвий, чи вчиняв злочини на території Криму чи не вчиняв. Також він сказав, що єдиним листуванням було коротке листування (в соціальній мережі "Вконтакте" - ред.), більше жодних контактів у Топчі з цим громадянином не було. Решту він не пам'ятає і не може сказати", - переказав допит Курбедінов.

Засідання пройшло в закритому для преси режимі. Фото- і відеофіксація у зв'язку з безпекою допитуваного співробітника ФСБ були заборонені. При цьому співробітники поліції вели оперативну зйомку.

Читайте також: В окупованому Криму ФСБ провела обшук у кримськотатарського активіста

За даними Кримської солідарності, цього самого дня в Судаку відбулося перше засідання стосовно Айдера Аблякімова, обвинуваченого за ст. 205.6 КК РФ (неповідомлення про злочин).

Як повідомлялося, 31 серпня 2020 року після обшуків у будинках кримських татар були затримані кореспондент і стример «Кримської солідарності» Айдер Кадиров з Нижньогірського району, релігійний діяч Ридван Умеров і співробітник МНС Айдер Аблякімов із Судака, будівельник Енвер Топчі з Радянського району Криму.

Силовики доставили їх в УФСБ Криму в Сімферополі та кілька годин не допускали до них адвокатів. Пізніше стало відомо, що проти них порушили кримінальні справи. Всі затримані знаходяться під підпискою про невиїзд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-