В Україні нагадали про санкції усім охочим купити «Масандру» в окупованому Криму

В Україні нагадали про санкції усім охочим купити «Масандру» в окупованому Криму

Укрінформ
Незаконне захоплення об’єктів державної, комунальної та приватної власності на тимчасово окупованих Росією територіях АР Крим та Севастополя є злочином, незалежно від форми, яку намагається надати цьому процесу російська окупаційна адміністрація.

Про це заявив віцепрем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков, коментуючи спроби «влади Криму» здійснити незаконне відчуження майнового комплексу Державного концерну «Національне виробничо-аграрне об’єднання «Масандра», передає Укрінформ із посиланням на Мінреінтеграції.

«На 14 грудня російська окупаційна адміністрація у Криму запланувала аукціон, під час якого збираються продати «Масандру». Сьогодні, 8 грудня, спливає час реєстрації учасників. Спроби передати підприємство у приватні руки – це продовження злочину, який розпочався з так званої «націоналізації» окупаційною адміністрацією у 2014 році. Я хотів би застерегти усіх, хто розглядає можливість взяти у цьому участь. Є таке поняття як «замах на скоєння злочину». Усі, хто намагатиметься «купити» «Масандру», стануть порушниками закону... (Проти них - ред.) буде застосовано увесь можливий спектр заходів реагування, у тому числі – на міжнародному рівні», - наголосив Резніков.

Читайте також: СБУ ініціює зняття санкцій з кримської «Масандри», яка «переїхала» на материк

Він висловив впевненість, що жодна поважна структура, яка має репутацію, працює за межами Криму і могла б бути зацікавлена у збереженні та розвитку підприємства, не піде на цю оборудку, оскільки гарантовано опиниться під санкціями і не зможе працювати у цивілізованому світі.

Читайте також: В Україні розслідують продаж майна Керченської поромної переправи і «націоналізацію «Масандри»

Резніков наголосив, що Мінреінтеграції вживатиме відповідних заходів до осіб, які причетні до незаконного аукціону: ініціюватиме національні санкції, судове переслідування, звертатиметься до міжнародних партнерів про внесення винних до санкційних списків.

Він також нагадав, що міжнародна спільнота не визнає юрисдикції окупантів на території українського Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-